Mine 10 beste tips:

  1. Rydd klar en pult, så du kan ha nok plass der til utstyr, lerret og mob/nettbrett/pc
  2. Handle inn nødvendig utstyr: her får du god og rimelig utstyr: 

Den billigste og beste malinga jeg bruker mest er 3L spann fra OBS bygg! Jeg kjøper 3 L spann som for meg er lettere å tømme fra innen kodene nedenfor. Disse tømmer jeg så over på plastikk saft kanner jeg fra Ikea eller Europris. Slik at de ikke er for tunge og håndtere og fordi de kan tettes når de ikke brukes. Jeg ønsker blanke kanner, slik at jeg ser fargen igjennom. 

Her har du kodene du ber om i butikken:

BASE GUL: Merke Lady, Kode: S0580-Y

Base BLÅ: merke Infra interiør vegg silkematt, Kode S3065-R90B

Base RØD: Merke Infra interiør vegg silkematt, Kode S1580- Y90R

Når du har disse kan du blande deg til de aller fleste farger!

+ kjøp også Svart og hvit.

Alle må være OPAK/hel dekkende Vannbasert akrylmaling

Mer lettvint er: 5 pk tubene fra Clas Ohlson: Liquitx Basics eller Flaskene fra Europris. Kan vær lurt å kjøpe ekstra av hvit.

Lerret fra Østerlie, Clas Ohlson eller Panduro

Pensler fra Søstrene grene, de med svart skaft, ulike størrelser.

 

3. Sett av tid i kalenderen din, sett av 4 timer, hvor du kun skal male

4. Sørg for å ha punkt 1. og 2 klar før neste punkt.

 

5. Gå inn på din søkemotor, google, kvasir eller den du bruker. Skriv inn et ord du ønsker å male, for eks. Hav og fyrtårn. Let igjennom bildene til du finner et bilde du liker. NB. Husk dette er et inspirasjonsfoto. Du er ikke en tyv, du bruker bildet til å bli inspirert, og det er nesten umulig å male en kopi. Du skal male din forståelse av inspirasjons bildet. (Er en helt ny innen maling, kan det være lurt å velge landskaper, og ikke mennesker og ikke dyr første maleriet) 

6. Tegn lett på lerretet med en blyant. Kun tegn omriss, ikke skyggelegg. Trenger ikke være detaljert. 

7. Start alltid å mal det som er bakerst, i et landskap er dette himmelen. Bland lyseblå med å ha litt blått i en større hvit klump. En bør alltid tilføre litt mørkere tone til større klump lys farge, for å ha størst kontroll på fargeblandingene!

8. Når himmel er ferdig, ta det som er nest bakerst, så det neste og så det neste. 

9. Husk: Dette er ditt personlige bilde, inspirert fra et foto. Du har friheten til å gjøre det du vil. Bruke de fargene du vil. Ikke male alt eller male inn noe som ikke er på fotoet.

 

10. Og, om du synes noe ser ikke bra nok ut, kan en med akryl male over uendelig antall ganger! Husker jeg hadde et lerret på 60x120 cm som jeg malte 10 ulike bilder på før jeg likte bildet. Det var så tykke lag og det stakk ut dolper på 1 cm fra lerretet. Men, det ga bare det siste bildet et fin tekstur og en pluss. Det viktigste med å male er ikke sluttresultatet! Det er prosessen, har 4 timer flyet avgårde i en kreativ prosess? Ja da har du hatt en fin malestund, som er god for kropp og sinn <3

Om litt vil jeg sende deg en innbydelse til å bli med på et Gratis webinar, hvor vi sammen maler et enkelt landskap, med bruk av denne listen. Bli med meg og mal et vakkert landskap, helt gratis! Pass på å sjekk søppelpost og godkjenn mail fra meg, slik at du ikke går glipp av denne unike gratis muligheten! <3